В Българската банка за развитие има големи кредити с неясни обезпечения

...
В Българската банка за развитие има големи кредити с неясни обезпечения
Коментари Харесай

В ББР има големи кредити с неясни обезпечения, обяви Кирил Петков

В Българската банка за развитие има огромни заеми с неразбираеми обезпечения и може да бъде сезирана прокуратурата. Това стана ясно по време на чуването на министъра на стопанската система Кирил Петков в Народното събрание. 

" Българската банка за развиване е основана за да подкрепя развиването на дребния и междинен бизнес, изключително в обстановки, когато комерсиалните банки не могат да дават заеми на започващи компании и компании с висок риск. За страдание, досега банката е раздавала огромни заеми. Те са раздадени в избран кръг компании, отвън закона за ББР ", сподели Кирил Петков от парламентарната естрада.  в на чуване в Народното събрание. По думите му са раздадени над 2 милиарда лева, като междинният размер на дълга е към 80 млн. лева Петков акцентира, че в сравнение с множеството банки за развиване в света това е нечувано. 

Кирил Петков регистрира, че " банката е постоянна, тъй като има огромна ликвидност и данъкоплатците са вкарали 1.4 милиарда лева. капитал в нея.

" Лошата вест е, че част от тези заеми може би няма да бъдат върнати по метода, по който са обещани. Това успяхме да разберем след 8 седмици битка да сменим надзора, чиято подготовка не е толкоз огромна. Кредитите са били давани и надзиравали, следени от хора, които не са били от банковия бранш, а последните са били от Агенцията за приватизацията ", уточни служебният стопански министър.

" При откритите към този момент нарушавания ще даваме искове към правосъдната система за нередности и увреждащи дейности на предходния директорски съвет и контрол. Има смисъл банката да съществува. Няма огромна страна, която да няма такава банка ", уточни още Петков.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР